Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola








Noutăți Comunicate

Cum să înțelegem Dictatul de Mobilitate 1

17.12.2019
1

Comunicat ARTRI
București, 17.12.2019

În pofida nenumăratelor semnale transmise instituțiilor europene de resort, a analizelor riguroase pe texte și realități, a protestelor publice ale transportatorilor din România și din țările vecine, Președinția finlandeză forțează, prin prezentul Acord pe Pachetul de Mobilitate 1, instaurarea recesiunii în transporturile rutiere din țările est-europene.
Cum să înțelegem acest veritabil dictat? Să fie o consecință a noului Pact Ecologic European (Green Deal), numit "strategie de creștere" și "plan de tranziție către o Europă sustenabilă", care presupune investiții anuale de peste 260 de miliarde de euro? De unde va lua UE, an de an, cel puțin 25% din bugetul pe termen lung pentru decarbonizarea și înverzirea continentului, după ce va fi creat recesiune în sectorul transporturilor, care asigură 5% din PIB-ul UE? Ni se spune că acest sector este responsabil pentru "un sfert din totalul emisiilor de gaze cu effect de seră" și că din 2014 aceste emisii au crescut. Dar, în cazul concret al transporturilor rutiere internaționale, avem din 2009 norme severe de reducere a noxelor, care au condus la apariția camioanelor Euro 5 și, ulterior, a celor Euro 6. Aceste reduceri au fost atestate și constatate în spațiul comun. În plus, au costat companiile de transport milioane de euro pentru înnoirea parcurilor din Europa. De ce sunt ignorate de către instituțiile europene toate aceste eforturi și inovații cerute chiar de ele?
Să fie o primă victorie a protecționismului european central, care sugerează că țările fondatoare au o serie de privilegii care eludează libertățile fundamentale europene? O astfel de cutumă legitimată subtil printr-un pachet legislativ european cu privire la mobilitate, cu greu ar fi putut izvorî dintr-o "bună credință" și dintr-o "audiere a tuturor părților implicate". Ambiția Președinției finlandeze ne demonstrează contrariul. Prin acest PM1, se urmărește impunerea unei noi strări de fapt pentru companiile din estul UE. Constrângerea întoarcerii tuturor camioanelor la fiecare 8 săptămâni în țările de origine va genera blocaje neînchipuite în vămi și în zonele limitrofe. Negăsind mărfuri pentru aceste milioane de curse obligatorii, cei mai mulți transportatori vor avea de pierdut sau vor dispărea.
Dar, spre a vedea și mai bine ce ascunde acest dictat, ar trebui să ne punem și în pielea "câștigătorilor": țările occidentale vor scăpa de presiunea "esticilor", companiile lor vor putea să prospere, finanțele lor vor încasa nenumărate milioane din activitățile companiilor noastre, țările tranzitate vor câștiga din tot ce înseamnă vânzare de carburanți, cazare, taxare etc. iar esticii vor spori deficitul țărilor lor prin importurile forțate de prevederile „Dictatului de Mobilitate".
Având toate acestea în minte și văzând reacțiile firești venite din multe țări, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) solicită Primului-ministru al României, dl Ludovic Orban, Ministrului Transporturilor, dl Lucian Bode, doamnei Adina Vălean, Comisar european pe Transporturi, respingerea oficială a acestui mod de impunere discreționară a tuturor prevederilor nesustenabile din PM1.

Florinel ANDREI,
Secretar general

 

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1