Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Stiri

Emiterea Autorizațiilor Speciale de Transport în format electronic

25.10.2023
0

Începând cu data de 25.10.2023, CNAIR SA lansează în producție aplicația informatică „eAST-emitere Autorizații Speciale de Transport la cerere în mod electronic" destinată obținerii Autorizațiilor Speciale de Transport (AST) de către operatorii de transport, cu plata tarifelor aferente, în mod automat, în baza datelor furnizate de solicitant, fără intervenția unui operator uman. Anterior lansării în producție a noii aplicație, CNAIR SA a pus la dipoziția operatorilor de transport un mediu de test al aplicației, în vederea cunoașterii funcționalităților acesteia și efectuarea de simulări ale procedurii de obținere a AST.
Termenii și condițiile de utilizare ale noii aplicații pot fi consultate pe site-ul CNAIR la secțiunea „Informații transporturi rutiere - Autorizații" (http://www.cnadnr.ro/ro/informatii-transporturi-rutiere/autorizatii-0). Tot aici poate fi consultat și manualul de utilizare al aplicației eAST, în care sunt precizate limitele maselor și dimensiunilor până la care aplicația este configurată în prezent să emită AST. Ulterior, în funcție de evoluția traficului și de darea în exploatare a noi sectoare de drumuri de interes național, cu capacitate portantă crescută, aceste limite vor putea fi actualizate cu majorări superioare celor inițiale.
CNAIR SA a informat organele de control cu privire la emiterea AST prin aplicația eAST și la modalitățile de verificare a conformității cu informațiile existente în baza de date proprie CNAIR SA. Totodată CNAIR SA prin Serviciul Reglementări și Autorizații Transporturi Rutiere (SRATR) va asigura suport tehnic în utilizarea aplicației și cunoașterea funcționalităților sale, în vederea comunicării operative privind eventuale disfuncționalități constatate.

by ARTRI

 

 

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1