Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Comunicate

TAIT si AITA au semnat un parteneriat strategic pentru industria transporturilor

25.01.2017
3

Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi (TAIT) de pe lângă Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale - ARTRI și Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) au semnat sâmbătă, 21 ianuarie, Acordul cadru de parteneriat privind susţinerea şi promovarea soluţionării litigiilor din transporturi și activitățile auxiliare prin intermediul arbitrajului specializat, asigurat de către Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi.

Documentul a fost semnat de către Președintele TAIT, dl Cristian Șerban, respectiv Președintele AITA, dl Grigore Bernavschi, în prezența Secretarului general al ARTRI, dl Florinel Andrei.

„Prin aderarea AITA la Rețeaua Internațională de Arbitraj specializat, companiile de transport din Republica Moldova beneficiază de cel mai bun instrument de rezolvare a litigiilor în întreg arealul lor de activitate. Contăm pe sprijinul AITA în eficientizarea relațiilor de afaceri la nivel regional și internațional", a declarat Președintele TAIT, dl Cristian Șerban.

"Experiența ne-a învățat că esența succesului stă în parteneriatele de tip win-win. Cu acest gând al avantajului reciproc, am pus bazele unei colaborări deosebite cu AITA, reprezentată de dl Președinte Grigore Bernavschi. Sperăm să vedem repede roadele bunelor noastre intenții", a subliniat dl Florinel Andrei, Secretarul general al ARTRI.

Dl Grigore Bernavschi, Președintele AITA, a adăugat că "viitorul transporturilor rutiere se bazează pe continuitatea relațiilor contractuale și pe consolidarea unei atmosfere de certitudine în afaceri. Arbitrajul specializat oferit de către TAIT asigură premisele unui climat predictibil și atractiv pentru companiile din Republica Moldova, drept pentru care suntem onorați de semnarea acestui acord".

***
Tribunalul de Arbitraj Internaținal în Transporturi de pe lângă Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale este o instituție arbitrală specializată în soluționarea prin arbitraj a litigiilor în materia transporturilor și activităților auxiliare transporturilor (activități ale caselor de expediții, activități ale comisionarilor vamali, depozitări, manipulări, servicii de poștă și curierat etc.). În îndeplinirea rolului său de a furniza o jurisdicție alternativă cu caracter privat specializată în cele peste 120 de țări Părți Contractante la Convenția pentru recunoaşterea şi executarea hotărârilor arbitrale străine (New York, 1958), Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi asigură soluționarea cu celeritate și imparțialitate a litigiilor izvorând din raporturile juridice de transport și activități auxiliare transporturilor, precum și din alte litigii cu privire la care competența de soluționare a fost încredințată acestuia.

 

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1